vineri, 12 iunie 2009

Tehnologia şi educaţia

E-Learning? Un subiect din ce în ce mai discutat, şi aşa cum era şi normal, apar noi propuneri pe această linie, deşi la o simplă analiză cantitativă se poate observa că programele de e-learning sunt în special destinate companiilor, adică training-uri şi coaching în interiorul companiilor, şi prea puţin strict în învăţământ.

La întâlnirea de la începutul lunii, la care au participat specialişti în resurse umane, manageri IT, profesori şi traineri, s-a încercat stabilirea oportunităţilor de comunicare şi colaborare online, în scopuri educaţionale, necesitatea dezvoltarii conţinutului interactiv pentru eficientizarea învăţământului, precum şi prezentarea celor mai noi dispozitive şi aplicaţii necesare învăţării online.

S-a discutat accesibilitatea la muncă şi informaţie, asigurată de mijloacele IT actuale. Este important de urmărit mecanismul de adaptare al companiilor şi universităţilor la noile cerinţe educaţionale, pentru economisirea de timp şi efort, dar şi costurile pe care alinierea la aceste cerinţe le implică.

O evoluţie a educaţiei online în România găsiţi într-un articol publicat de Euractiv România, la începutul anului, dar E-learning ar trebui să însemne nu doar educaţie cu ajutorul IT, ci să reuşească să furnizeze specialişti, absolvenţi de cursuri online. Atunci, E-Learningul va fi cu adevărat un succes.

Dan LUCA/ Bruxelles

Niciun comentariu: